Tutto risotto
Voor mensen die een hartgrondige hekel aan de winter hebben is het van levensbelang zich te warmen aan elk lichtpuntje. Zoals daar is: risotto. Of om precies te zijn: Tutto risotto. Ik heb het over het nieuwste boek van Florine Boucher, een boek dat lijkt geschreven om ons dit onzalige seizoen door te helpen. Who
Voor mensen die een hartgrondige hekel aan de winter hebben is het van levensbelang zich te warmen aan elk lichtpuntje. Zoals daar is: risotto. Of om precies te zijn: Tutto risotto. Ik heb het over het nieuwste boek van Florine Boucher, een boek dat lijkt geschreven om ons dit onzalige seizoen door te helpen. Who cares als het sneeuwt en hagelt en koud is en al veel te vroeg schemert wanneer je staat te roeren in een pan risotto met topinamboer, tomaat en worst? Of met kippenlevertjes en saffraan? Of met bietjes en gorgonzola?
Met gemak zou ik twee krantenpagina’s kunnen uitwijden over Bouchers boek, over hoe onwaarschijnlijk grondig haar research is geweest, hoe buitengewoon leerzaam haar uiteenzetting over rijstsoorten en bereidingswijzen zijn, hoe helder haar instructies en hoe heerlijk haar recepten. Maar die ruimte is er hier niet en ik zou denk ik alleen maar struikelen over superlatieven. Laat ik volstaan te zeggen dat Tutto risotto een meesterwerk is. Wie van risotto houdt, moet het lezen. Punto.